Waarom Is Het Zo Belangrijk Om Te Kiezen Voor Een Betrouwbare Broker? Er Zijn Toch Genoeg Opties Beschikbaar Op De Markt In Nederland?

Tegenwoordig zijn er veel mensen op zoek naar een betrouwbare broker om te handelen, maar waar moet je precies op letten en maakt het uit of  je een broker kiest die alleen in CFD’s handelt? Nou, dat kan nog best een lastige vraag zijn. Om je het een en ander duidelijk te maken hebben we een aantal zaken voor je uitgezocht die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste broker. Succes met handelen!

1. Wat is de minimumstorting?

Om deel te nemen aan het handelen met CFD’s, moet u bij het openen van een rekening een minimumbedrag storten. De hoogte van de waarborgsom varieert van broker tot broker.

2 Wat is het maximale hefboomeffect dat kan worden geselecteerd?

CFD’s worden verhandeld met hefboomwerking. Dit betekent dat slechts een klein deel (de marge) van de totale waarde van een positie wordt gestort. Dit stelt u in staat om met een klein aandeel een veel grotere positie te verhandelen. Sommige brokers bieden u de mogelijkheid om de hefboomwerking individueel te bepalen. Voor anderen is de hoogte van de hendel vooraf gedefinieerd.

3. Welke onderliggende waarden biedt de CFD Broker?

U kunt deelnemen aan verschillende markten door te handelen in onderliggende activa van verschillende activaklassen. De meeste brokers bieden CFD’s aan op alle bekende onderliggende waarden zoals aandelen, indexen, grondstoffen of valuta’s. De meeste brokers bieden CFD’s aan op alle bekende onderliggende waarden, zoals aandelen, indexen, grondstoffen of valuta’s.

4. Hoe hoog zijn de spreads van de betreffende broker?

De spread is het verschil tussen de aan- en verkoopprijs. De meeste CFD-aanbieders rekenen geen andere kosten aan dan de spread. Hoe lager de spread, hoe lager de kosten voor u zijn.

Het bedrag is variabel en kan sterk variëren afhankelijk van de marktomstandigheden. Ter vergelijking, u zult ook de minimale spread zien voor CFD’s die de DAX repliceren, omdat deze bijzonder populair zijn.

5 Hoe hoog zijn de transactiekosten?

Naast de spread wordt voor sommige instrumenten, voornamelijk voor aandelen – CFD’s, een commissie in rekening gebracht.

6 Hoe hoog zijn de financieringskosten?

Als u een open CFD-positie wenst aan te houden na het sluiten van de handel, zal de broker u een extra vergoeding in rekening brengen. De berekening is gebaseerd op de totale waarde van uw positie die u bij het sluiten van de handel aanhoudt.

Bij een long positie worden financieringskosten in rekening gebracht. In het geval van een open short positie ontvangt u normaal gesproken een creditnota. Elke broker gebruikt een verschillende rentevoet. Het bedrag van de individuele financieringskosten is te zien in de vergelijking.

7. Biedt de broker een demorekening aan?

Met een CFD demorekening heeft u de mogelijkheid om het betreffende handelsplatform van de broker met virtueel kapitaal te testen onder reële omstandigheden zonder risico.