Hoe beveiligde creditcards uw tegoed kunnen opbouwen of opnieuw opbouwen

Ooit een weinig bekende optie, krijgen beveiligde creditcards voor mensen met weinig of slecht krediet meer aandacht.Deze week introduceerde Amazon bijvoorbeeld een beveiligde kaart met de naam Amazon Credit Builder. Amazon zei dat de nieuwe kaart bedoeld was voor klanten die ‘hun krediet op verantwoorde wijze wilden opbouwen of opnieuw opbouwen’.Beveiligde kaarten worden voornamelijk gebruikt door mensen die weinig kredietgeschiedenis hebben of lage kredietscores hebben. Leners storten een restitueerbare contante aanbetaling – meestal $ 200 tot $ 500 – om de kredietlijn van de kaart te ‘beveiligen’. De borg dient als onderpand en stelt een bestedingslimiet in; gebruikers kunnen aankopen doen op de kaart tot dat bedrag.

Vervolgens, terwijl de kaarthouder maandelijkse betalingen doet – hopelijk op tijd – meldt de bank deze aan de grote kredietbureaus, waarbij een patroon van goed kredietbeheer wordt vastgesteld dat de credit score van de kaarthouder kan verbeteren. Het twee jaar openhouden van een beveiligde kaart ging gepaard met een toename van 24 punten in credit scores, meldde de Federal Reserve Bank of Philadelphia.

Uiteindelijk kan de lener “afstuderen” naar een traditionele creditcard met een hogere limiet en de aanbetaling terugkrijgen.”Beveiligde kaarten zijn de meest betaalbare en algemeen beschikbare tool om mensen met lage of geen kredietscores te helpen om krediet te krijgen of hun scores te verbeteren, als ze het correct gebruiken,” zei Rob Levy, vice-president onderzoek en management bij het Financial Health Network (voorheen het Centre for Financial Services Innovation), een non-profitorganisatie die de toegang tot financiële diensten bevordert.

 

Beveiligde kaarten zijn een “klein maar groeiend” deel van de creditcardmarkt, vond het Bureau voor financiële bescherming van consumenten. Discover en banken zoals Citibank en CapitalOne bieden beveiligde creditcards aan, net als sommige kredietverenigingen.De kaarten werden ooit als verdacht beschouwd. In de jaren tachtig namen frauduleuze externe makelaars finder’s vergoedingen en borgsommen van consumenten over maar gaven nooit kaarten uit. In 1988 waren meer dan een miljoen Amerikanen slachtoffer en betaalden meer dan $ 50 miljoen aan makelaars, terwijl slechts 10 procent van hen kaarten verkreeg, volgens het rapport van de Philadelphia Fed.

Tegenwoordig worden de kaarten beschouwd als een gerenommeerde manier om krediet op te bouwen, maar ze blijven onderbenut. Het Financial Health Network schatte dat er in 2015 minder dan zes miljoen beveiligde kaartaccounts waren, terwijl ongeveer 108 miljoen consumenten hiervan konden profiterenDat kan gedeeltelijk zijn omdat sommige functies, zoals de vereiste contante storting, de kaarten voor sommige mensen moeilijk te gebruiken maken. Consumenten die voor de kaarten zijn goedgekeurd, kunnen vaak geen aanbetaling samen cobble, meldde het bureau voor consumentenbescherming.

 

Ook kan de lage bestedingslimiet het voor mensen moeilijk maken om de kaarten te gebruiken op een manier die hun credit score aanzienlijk verbetert. Een belangrijk onderdeel van credit scores is het deel van het beschikbare krediet dat een persoon gebruikt. Gebruikers van beveiligde kaarten moeten de saldi vrij laag houden – idealiter 30 procent van de cap – om hun scores te verhogen, zei de heer Levy.

 

 

Beveiligde kaarten brengen meestal ook jaarlijkse kosten in rekening en kunnen hogere rentetarieven hebben dan traditionele creditcards.Maar toch, “de potentiële markt voor beveiligde creditcards is enorm”, vond het netwerk.De kaart van Amazon, uitgegeven via Synchrony Financial, heeft geen jaarlijkse kosten en biedt een breder scala aan kredietlimieten dan de meeste beveiligde kaarten – zo weinig als $ 100 of zoveel als $ 1.000, volgens de website van het bedrijf. Gebruikers van Credit Builder kunnen na zeven maanden van tijdige betalingen in aanmerking komen om over te stappen naar een Amazon Store-kaart.

De Credit Builder-kaart kan alleen bij Amazon worden gebruikt, waardoor hij vergelijkbaar is met het opslaan van kaarten die door fysieke winkels worden aangeboden. De rente is een relatief hoge 28,24 procent. (Het gemiddelde tarief op creditcards voor mensen met slecht krediet was 25,33 procent vanaf 5 juni, volgens de kaartsite Creditcards.com.)

 

Amazon Prime-leden, die een jaarlijkse contributie betalen, komen in aanmerking voor 5 procent geld terug op aankopen met de beveiligde kaart. Maar cashback-functies hebben de neiging om uitgaven aan te moedigen, wat kan leiden tot hogere saldi en een langzamere verbetering van de kredietscore, zei de heer Levy.

 

 

Gebruikers moeten bijzonder voorzichtig zijn met de speciale financieringspromoties van de kaart, zei OdysseasPapadimitriou, CEO van de personal finance-site WalletHub.com.Houders van een creditcardbouwer kunnen bijvoorbeeld voor zes maanden nul procent financiering krijgen bij aankopen van $ 149 of meer, of 24 maanden bij aankopen van $ 799 of meer. Minimale maandelijkse betalingen moeten worden gedaan. Maar als het saldo niet volledig is betaald aan het einde van de promotieperiode, wordt vanaf de datum van aankoop het volledige, dubbele cijfer van de kaart in rekening gebracht.Gebruikers die nieuw zijn in het gebruik van krediet, waarschuwde de heer Papadimitriou, zijn misschien niet bekend met hoe dergelijke promoties werken en zijn uiteindelijk meer verschuldigd dan ze zich kunnen veroorloven.

Het is niet moeilijk om aan een nieuwe creditcard te komen. U kunt zelfs online gaan en creditcard vergelijking. Als u wilt kunt u meteen een debit card aanvragen.